40 chętnych na stanowiska w Zarządzie JSW

JSW KWK Pniówek
Getting your Trinity Audio player ready...

Obserwujemy z wielkim zainteresowaniem i nieukrywanym optymizmem proces kwalifikacyjny na stanowiska w zarządzie Jastrzębskiej Spółki Węglowej (JSW). Niedawne informacje, które pojawiły się na portalu nettg.pl, mówiące o 40 kandydatach na stanowiska prezesa oraz wiceprezesów, skłaniają do refleksji nad nadchodzącymi zmianami i ich wpływem na przyszłość naszej spółki oraz jej pracowników, tym bardziej, że już od jutra 13 marca rozpoczną się rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami.

Wartości, na których opiera się „Jedność”, takie jak równość i sprawiedliwość, są fundamentami, na których chcielibyśmy zbudować relacje z nowym zarządem. Monopol dominujących związków zawodowych w JSW od dawna był źródłem napięć i dyskryminacji. Dlatego, z niecierpliwością oczekujemy na przełamanie tego monopolu i otwarcie drzwi dla bardziej zrównoważonej reprezentacji interesów wszystkich pracowników.

Przywrócenie zdrowych relacji między zarządem a pracownikami to kolejne z naszych oczekiwań. Ostatnie lata nie były łatwe; konflikty i nieporozumienia często zastępowały dialog i współpracę. Teraz, kiedy nadchodzi czas zmian, mamy nadzieję na nowy rozdział, w którym komunikacja stanie się kluczem do wzajemnego zrozumienia i efektywnego działania.

Pragniemy zaznaczyć, że „Jedność” jest gotowa do współpracy i dialogu z nowym zarządem. Naszym celem jest budowanie przyszłości JSW na fundamentach zaufania i otwartości na zmiany. Wierzymy, że razem możemy stawić czoła nadchodzącym wyzwaniom, tworząc lepszą przyszłość dla wszystkich pracowników i ich rodzin.

Kończąc, chcielibyśmy przypomnieć przyszłemu zarządowi o odpowiedzialności, jaka na nim spoczywa. Losy tysięcy pracowników i ich rodzin zależą od decyzji, które będą podejmowane na najwyższych szczeblach zarządzania JSW. Jako „Jedność”, oczekujemy, że te decyzje będą świadome, odważne i zawsze z myślą o dobru wspólnym. Gotowi jesteśmy wspierać każde działanie, które przybliży nas do realizacji tych celów. Razem możemy więcej i razem chcemy budować lepszą przyszłość dla JSW.